Пампорово през лятото: 5 идеи за активна почивка

Пампорово през лятото

Били ли сте в Пампорово през лятото? Освен като дестинация за ски почивка, курортът се слави с отлични възможности за отдих и през летните месеци. Пътешествия и екскурзии, вело и ATV турове, конна езда и риболов – всичко това ви очаква в Пампорово през топлите месеци на годината. В следващите редове ще ви представим няколко идеи какво може да правите, ако изберете да посетите Пампорово през лятото. 

Почивка на планина през лятото

Как да не обичаме планината? Тя е лечител. Свеж въздух не само изпълва дробовете ни, но и пречиства съзнанието ни. Слънчевите лъчи не просто озаряват цветята, а галят лицата ни. Нежният полъх на вятъра, веселата песен на птичките, тихият ромон на водопадите… всичко това ни носи спокойствие. 

Почивка на планина през лятото е гаранция за наслада. Планината е място, което ни носи вътрешна сила и вдъхновение… място, където се свързваме с природата и със себе си. Пампорово е разположен в най-обширната планина в България – Родопи. Сред зелените гори и красивите пейзажи и вие може да откриете хармония и душевен мир.

разходка в планината през лятото

Почивка в Пампорово през лятото – какво да правите?

Вероятно първо се сещате за ски, когато чуете за зимния курорт. Но ние ще опровергаем, че в Пампорово ски почивка е единственото, на което може да се насладите. Пампорово има какво да предложи и през лятото. Ето няколко идеи за любителите на активната планинска почивка. 

Посещение на забележителности в Пампорово и района

Обичате ли разходки сред природата? Безброй са възможностите за пешеходни разходки край Пампорово. Припомнете си ето тук нашата статия с препоръки какво да видите от разположените около Пампорово забележителности. Към списъка бихме добавили посещение на Обсерватория Рожен в Смолян. Това е най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа и на целия Балканския полуостров. Не пропускайте да се отбиете и до китното селце Широка лъка. Ще останете очаровани от гостоприемството на местните и богатата история на селото. Там се намира и Национално училище за фолклорни изкуства.

Конна езда – забавления за малки и големи

Конете са интелигентни и красиви животни. Без значение дали сте опитни ездачи или ще направите първите си стъпки в ездата, язденето на кон ще бъде изживяване, което ще помните дълго. В Смолян и околностите има конни бази. Опитни инструктори ще ви запознаят с конете и ще ви проведат кратко обучение за седеж и баланс. Ездата е свързана с минаване през живописни маршрути, така че насладата ще бъде пълна. Ще се заредите с положителни емоции както от контакта с природата, така и от този с конете.

конна езда в Пампорово

Пейнтбол – смях и много забавления за компании

Без значение дали сте с приятели или с екипа си в Пампорово през лятото, няма да съжалявате, ако опитате пейнтбол. Играта е подходяща както за приятелски групи, така и за фирмени мероприятия като част от тиймбилдинг програма. Пейнтболът предоставя възможност за забавление и същевременно подобряване на комуникацията и сътрудничеството в екипа. Ще ви бъде осигурено пълно оборудване – топчета и екипировка (каска и протектор). От вас остава само да се забавлявате. Пейнтболът се играе на специално обособен полиглон. 

Риболов

Ако сте любители на спокойствието и риболова, препоръчваме да отидете до местност Падалото. Ще останете възхитени от красивата природа и спокойствието, което цари там. Водоемът е зарибен с пъстърва и шаран. Ако нямате собствена въдица или искате да опитате риболов за първи път, не се притеснявайте. Може да вземете въдица под наем. Домакините са любезни. Може да съдействат и с изпичане на рибата, която ще хванете.

Приключенски парк „Язовира“

Последен, но само в списъка ни за днес, е приключенски парк Язовира, който посреща малки и големи с обещание за много предизвикателства и забавления. Мястото е особено подходящо за семейни забавления. Мъниците няма да скучаят нито за минута На разположение на посетителите е въжена градина с 9 елемента. Има още детски тролей, нинджа трасе, кът за игри. Фитнес на открито, горска пътека за бягане и зони за релакс допълват възможностите за спорт и отдих.

Пампорово риболов